Scooter kopen? Hier vind je veel scooters te koop!

Scooters

Lijst weergave Galerij weergave

Scooter kopen

Historie van de scooter

Scooters of motorscooters zijn tweewielers met op de achterwiel een aangedreven motor. De eerste scooter of motorscooter is rond het jaar 1900 voor het eerst ontwikkeld. De eerste scooters reden niet harder dan 40 km/uur en waren erg luidruchtig. Veelal in de begin periode waren de motoren voorzien van een 2takt motor. Later werden de motoren 4takt die efficiënter, milieu vriendelijkere en stiller zijn. De populariteit van de scooter steeg enorm na de tweede wereldoorlog. Helemaal toen Piaggio de Vespa introduceerde voor de Italiaanse bevolking. Na deze periode kwamen meerdere merken met scooters en motorscooters waaronder: Yamaha, Peugeot en Aprilia. Tot op de dag van vandaag is de 50cc scooter en snorscooter een zeer populair vervoersmiddel die in het straatbeeld niet meer weg te denken is.

Scooter als vervoersmiddel

De scooter is een zeer populair vervoermiddel voor zowel jong als oud. Het zijn momenteel vooral de veertigers die een scooter kopen want het is namelijk een ideaal vervoermiddel om onder andere mee naar het werk te rijden. De scooter is relatief goedkoop in de aanschaf, onderhoud en zeer gemakkelijk om ergens te parkeren.

Nieuwe of tweedehands scooter kopen

Ben je van plan om een nieuwe of tweedehands scooter te kopen? Er zijn namelijk een aantal verschillende soorten scooters te koop. De snorscooter, bromscooter, elektrische scooter en de motorscooter. De snorscooter en bromscooter hebben beide een cilinderinhoud van 50 cc en waarbij de motorscooter vanaf 50 cc begint. Er zijn scooters met een blauwe kentekenplaat met witte letters waar geen helmplicht voor is. Deze scooter wordt de snorscooter genoemd. De wettelijk toegestane snelheid voor deze snorscooters zijn 25 k/m per uur. Dan zijn er ook scooters met helmplicht welke herkenbaar zijn aan een gele kentekenplaat met zwarte letters die een wettelijke maximale snelheid hebben van 45 k/m per uur. Met de snorscooter mag je alleen maar op fietspaden rijden en waar aangegeven staat. Vergelijken wij dat met een scooter dan mag die op de openbare weg en waar aangegeven staat rijden.

Populaire scooters op Scooterplaats

Heb je besloten om een scooter te kopen dan zijn er een aantal populaire scooter merken. De Vespa scooter is het meest populair gevolgd door de Piaggio scooter waarna op derde plaats de Peugeot scooter te vinden is. Op Scooterplaats vind je dan ook een ruim aanbod van nieuwe en tweedehands Vespa, Piaggio en Peugeot scooters.

Top 5 scooter merken

Top 5 scooter modellen

Tweedehands scooter verkopen?

Scooterplaats is een handelsplatform waar zowel particulieren als bedrijven hun scooter te koop kunnen aanbieden. Ben je een particulier? Maak dan eerst gratis een account aan om je scooter te verkopen. Ben je een scooter dealer die graag scooters wil verkopen via Scooterplaats? Maak dan ook eerst een gratis account aan waarna er zelfs meerdere scooters te koop aangeboden kunnen worden via Scooterplaats.