Gilera scooters |Nieuwe, tweedehands Gilera vind je hier

Gilera scooters

Lijst weergave Galerij weergave

Gilera scooters

Het begin van Gilera

Gilera is een Italiaans merk die scooters, bromfietsen en motorfietsen produceert. Ooit was de bedrijfsnaam Moto Gilera S.p.A, later werd het Gilera Piaggio S.p.A en Piaggio & Co. De eerste motorfiets van Gilera werd ontwikkelt door een boerenzoon genaamd Giuseppe Gilera in het jaar 1909. Deze motorfiets had een enkele cilinder van 317 cc. Hierna begon hij een fabriek waar een goede 499-, 508-, en een 569 cc zijkleppers werden geproduceerd. Tot het jaar 1909 had hij enige tijd ervaring opgedaan in de fabriek van Bucher in Milaan. Bucher was een Italiaans motorfietsmerk in het begin van de 19de eeuw. De vraag naar Gilera motorfietsen werd erg groot, zo groot dat de broer en zwager van Giuseppe ook in het bedrijf kwamen werken. Tijdens de tweede wereld oorlog leverde Gilera motorfietsen aan het Italiaanse leger. In tegenstelling tot vele bedrijven werd Gilera nog succesvoller na de tweede wereld oorlog. In de jaren dertig begon Gilera met export van motorfietsen. Door de export en de grote vraag naar Gilera motorfietsen had men rond de jaren dertig al ongeveer 700 medewerkers in dienst. Na het overlijden van Giuseppe zoon in 1970 was er voor Gilera geen opvolger die het bedrijf kon voortzetten. Vanaf het jaar 1970 werd het Piaggio concern de nieuwe eigenaar van Gilera. Tot op heden is Gilera nog steeds een grote speler die scooters, bromfietsen en motorfietsen produceert maar wel onder leiding van Piaggio.

Kwaliteit van Gilera scooters

De kwaliteit van Gilera scooters zijn erg goed, zeer degelijk gebouwd en een goede wegligging. Het zijn ook mooie sportieve scooters voor jong en oud. De prijs van een Gilera scooter ligt over het algemeen wat hoger, maar heb je er eenmaal op gereden dan is de prijs het zeker waard. Een aantal 50cc Gilera scooters zijn zelfs ook leverbaar in een motorscooter vanaf 125cc.

Populaire Gilera scooters

Tegenwoordig zijn er in de 50 cc klasse scooters van Gilera een aantal bekende en populaire modellen. De Gilera Runner SP50, de Gilera DNA en de Gilera Typhoon. De Gilera DNA valt alleen in de categorie brommers i.p.v. een scooters.