Yamaha scooter ? Yamaha scooters vind je hier te koop

Yamaha scooters

Lijst weergave Galerij weergave

Yamaha scooters

Historie Yamaha

Yamaha Motor Company is opgericht door een orgelbouwer Taraguchi Yamaha. Zijn eigen bedrijf begon in 1954 met de ontwikkeling van motorfietsen. De eerste twee motorfietsen waren een 48cc en 125cc 2takt. Na de ontwikkeling van de eerste twee 2takt motorfietsen werden de 2takt motoren door Yamaha flink doorontwikkeld. Begin jaren 70 werd in Nederland kennis gemaakt met een aantal 50cc Yamaha modellen, waaronder de DT50 schakelbrommer. Een zeer belangrijke concurrent van Yamaha was Honda met de SS 50 4takt. Tegenwoordig verkoopt Yamaha alleen nog scooters behalve nog een schakelbrommer, de TZR 50. Vandaag de dag produceert Yamaha Motor niet alleen scooters en brommers, maar ook o.a. waterscooters, quads, buitenboordmotoren en racemotors.

Kwaliteit van Yamaha

De kwaliteit van een Yamaha scooter of schakelbrommer is van een uitstekende kwaliteit. De Yamaha scooters hebben een degelijk en sterk frame, goed ontworpen en zijn netjes afgewerkt. Het zijn erg betrouwbare scooters. Vooral de Yamaha Aerox en de Yamaha Neo’s zijn onder de jongeren een zeer gewild model. Er zijn door Yamaha ontzettend veel van deze scooters verkocht.

Modellen van Yamaha

Yamaha heeft verschillende scooter modellen op de markt gebracht. De Yamaha Aerox staat als model wel hoog in de lijst als een van de meest verkochte 50cc scooters. In de categorie 50cc scooters heeft Yamaha nog de Yamaha Jog, Yamaha Neo’s en een schakelbrommer TZR 50. De meeste scooters zijn zowel leverbaar in een scooter (gele kentekenplaat maximaal 45 km/uur) en in een snorscooter (blauwe kentekenplaat en maximaal 25 km/uur). Wil je liever meer snelheid en meer vermogen? Dan levert Yamaha ook diverse motorscooters vanaf 250cc.

Populaire 50cc Yamaha scooters

De populaire Yamaha modellen in een scooter of snorscooter zijn o.a.
Aerox
Neo’s

Yamaha scooter kopen?

Ben jezelf opzoek naar een leuke nieuwe of tweedehands Yamaha scooter? Op Scooterplaats staan er regelmatig nieuwe en tweedehands Yamaha scooters te koop. Er zijn ook scooter dealers die een leuke tweedehands Yamaha scooter te koop aanbieden op Scooterplaats of zelfs een hele nieuwe tegen een zeer aantrekkelijk prijs.

Scooter dealers regelmatig Yamaha scooters te koop aanbieden via Scooterplaats zijn o.a.

Of ga naar de officiële website van Yamaha voor een overzicht van alle modellen scooters die geleverd worden door Yamaha.