Piaggio scooter kopen? Veel Piaggio scooters vind je hier te koop

Piaggio scooters

Lijst weergave Galerij weergave

Piaggio scooters

Historie Piaggio

Piaggio is opgericht in het jaar 1884 in Genua Italië door de toen twintigjarige Rinaldo Piaggio. Het is een grote producent van bromfietsen, motorfietsen scooters en vliegtuigen. In de begin periode richtte Rinaldo Piaggio zich meer op het inrichten van luxe zeeschepen die in Genua werden gebouwd maar al snel verbreedde hij zijn markt door het ontwikkelen van stoom aangedreven machines. Rinaldo Piaggio overleed op 74 jarige leeftijd in 1938. Zijn beide zoons, Enrique en Armando Piaggio werden na het overlijden van hun vader de eigenaren van de twee fabrieken die gevestigd waren in Pisa en Pontedera Italië. In de tweede wereldoorlog bouwde Piaggio militaire vliegtuigen en dan met name bommenwerpers. De geallieerde strijdkrachten hadden dit al snel door en beide fabrieken werden daardoor ook regelmatig gebombardeerd. In 1946 werd door Piaggio de eerste scooter ontwikkeld in samenwerking met ontwerper Corradino d’Ascanio. Het ontwerp en het gezoem van de motor van de eerste scooter leek op een wesp en vanaf dat moment was de Vespa scooter geboren.

Kwaliteit van de Piaggio scooters

De kwaliteit van een 50cc Piaggio scooter is erg hoog, het zijn degelijke en betrouwbare scooters die heel wat kilometers mee kunnen maar wel afhankelijk van hou jij hem onderhoud. Belangrijk is dat de scooter wel regelmatig wordt onderhouden door een erkend scooter bedrijf, maar dat geldt eigenlijk voor iedere scooter die je koopt.

Modellen van Piaggio

Piaggio heeft verschillende scooter modellen op de markt gebracht. In de categorie 50cc scooters heeft Piaggio o.a. de Piaggio Zip, de Fly, de Liberty maar ook heeft Piaggio vanaf 125cc motorscooters in de verkoop. De meeste 50cc scooters van Piaggio zijn zowel verkrijgbaar in een snorfiets (blauwe kentekenplaat en maximaal 25 km/uur) als in een bromfiets (gele kentekenplaat maximaal 45 km/uur) uitgave. In het jaar 2006 heeft Piaggio de Piaggio MP3 driewiel scooter uitgebracht die met een autorijbewijs bereden mag worden.

Populaire 50cc Piaggio scooters

De meest populairste scooter van Piaggio is op dit moment wel de bekende Piaggio Zip. Je ziet ze regelmatig rondrijden in het hoogglans zwart of in het matzwart en dan in de snorscooter uitgave. Heb je die zelf in een snorscooter en verkeerd deze dan nog in een originele en redelijke goede staat? Dan heb je die zo weer verkocht.

De populaire Piaggio modellen in een scooter of snorscooter zijn o.a.

Piaggio scooter kopen?

Ben jezelf opzoek naar een leuke nieuwe of tweedehands Piaggio scooter? Op Scooterplaats staan er regelmatig nieuwe en tweedehands Piaggio scooters te koop. Er zijn ook scooter dealers die een leuke tweedehands Piaggio scooter te koop aanbieden op Scooterplaats of zelfs een hele nieuwe voor een aantrekkelijk prijs.

Scooter dealers regelmatig Piaggio scooters te koop aanbieden via Scooterplaats zijn o.a.

Of ga naar de officiële website van Piaggio voor een overzicht van alle Piaggio scooters.