Vespa scooter kopen? Veel Vespa scooters vind je hier te koop

Vespa scooters

Lijst weergave Galerij weergave

Vespa scooters

Historie Vespa

De oprichter van de nu zo populaire Vespa scooter is Enrico Piaggio. Enrico Piaggio besloot om de luchtvaartafdeling te verlaten van het door zijn vader opgerichte bedrijf Piaggio en zich te gaan richten op de behoefte van een moderne en een betaalbare manier van transport in Italië. De Italiaanse economie was na de tweede wereldoorlog in een diep dal. De staat van de wegen waren aanzienlijk verslechterd en er was een behoefte aan een betaalbare manier van transport. Zodoende werd in 1946 door het Piaggio concern de eerste scooter ontwikkeld.

Het begin van de Vespa scooter

Corradina D’Ascanio, ook gespecialiseerd in de luchtvaart, is verantwoordelijk geweest voor het eerste ontwerp van de Vespa scooter, hij kreeg als opdracht mee, maak een simpel, robuust en betaalbaar vervoermiddel die gemakkelijk bestuurbaar moest zijn voor zowel mannen als vrouwen. Met de kennis die hij had, uit de luchtvaart, bedacht hij een revolutionair voertuig! Na het eerste ontwerp van de Vespa kreeg hij als commentaar van Enrico Piaggio “Het lijkt wel een Vespa!” wat Italiaans is voor een wesp! Dus de merknaam Vespa was geboren in 1946.

De eerste Vespa modellen

In het jaar 1946 verlieten de eerste 15 Vespa scooters de fabriek in Pontedera Italië. De eerste Vespa scooter had een 98cc, tweetakt motor en haalde ruim 60 km/uur. In het jaar 1947 stond de totale verkoop al op ruim 10.000 Vespa’s. In 1948 werd dit ruim verdubbeld! Eind 1949 waren er al ruim 35.000 voertuigen geproduceerd en verkocht door Vespa. Vanaf 1946 heeft Vespa al miljoenen mensen een stijlvolle en persoonlijk vervoersmiddel gegeven. Tot op de dag van vandaag is de Vespa scooter nog steeds het populairste vervoermiddel voor jong en oud. De geschiedenis herhaald zich nu, want de oudere generatie Vespa modellen zijn in een nieuw jasje gestoken! En dan te denken aan de Vespa LX, Vespa PX, Vespa GTS en als laatste de Vespa Granturismo.

Kwaliteit van Vespa

De kwaliteit van een Vespa scooter is erg hoog, alle modellen zijn voorzien van hoogwaardige kappen die mooi zijn afgewerkt. Het motorblok van Vespa is gemaakt door Piaggio waar de Vespa vandaan komt. Het zijn relatief wel wat zwaardere scooters maar dat komt ook echt door de degelijkheid van een Vespa. Een Vespa scooter kan je eigenlijk ook zelf helemaal custom maken of laten maken door bedrijven die daar gespecificeerd in zijn. Voor de Vespa scooter zijn talloze verschillende onderdelen en accessoires verkrijgbaar. Je kan kiezen voor speciale zadels, rekken, valbeugels of noem maar op, kortom een scooter die je zelf helemaal naar eigen wens kan laten maken. Eenmaal op een Vespa gereden! Dan ben je meestal verkocht!

Populaire 50cc Vespa scooters

De populaire Vespa modellen in een scooter of snorscooter zijn o.a. (snorscooters hebben een blauwe kentekenplaat en rijden maximaal 25 km/uur) en de scooters (gele kentekenplaat en rijden maximaal 45 km/uur)

Wil je liever wat meer snelheid? En heb jij een motor (motorscooter) rijbewijs? kies dan voor een van de motorscooters die Vespa levert. Vespa heeft vanaf 125cc motorscooters leverbaar waaronder o.a. de Primavera motorscooter en de Vespa Sprint motorscooter.

Vespa scooter kopen?

Ben jezelf opzoek naar een mooie Vespa scooter of brommer? Op Scooterplaats staan diverse nieuwe Vespa’s te koop, welke meestal door scooter dealers te koop worden aangeboden, indien je opzoek bent naar een leuke nette tweedehands Vespa scooter of brommer dan heeft Scooterplaats een ruim aanbod dat dagelijks verandert met andere Vespa scooters.

Scooter dealers die regelmatig Vespa’s scooters te koop aan bieden via Scooterplaats zijn o.a.

Of ga naar de officiële website van Vespa voor het totaal aanbod van alle Vespa modellen.